Webteksten laten schrijven

Wil je webteksten die je bezoeker aanspreken en in beweging brengen? Vertel mij je verhaal, samen bepalen we de strategie en ik schrijf je tekst. Helder en overtuigend. Laten we starten.

Vertel mij jouw verhaal

En ik schrijf de teksten voor jouw website. Teksten die passen bij jouw merk, je lezer activeren en bezoekers aanzetten tot actie. In de juiste toon en lekker concreet. Hoe ik dat aanpak?

We starten met de strategie

Voordat ik ga schrijven bepalen we eerst samen de strategie. Wie zijn jullie, wat wil je bereiken en bij wie? Ik wil alles weten van jouw klanten, zodat we goed aansluiten bij hun wereld. Wat vinden ze belangrijk, wat is hun probleem, hoe nemen zij beslissingen? We stippelen de klantreis uit en bepalen daarmee de opbouw van jouw website. Zo weten we voor welke pagina’s en elementen van je website tekst nodig is. 

Daarna bepalen we de tone-of-voice

Hoe spreek jij? Ben je behoudend, joviaal of een tikje brutaal? Spreek je mensen aan met u of je? En je organisatie, hebben jullie een duidelijke tone-of-voice? Om te zorgen dat de teksten aansluiten bij je bedrijf of organisatie en je klanten je herkennen, werken we de tone-of-voice uit. Heel handig. Ook bij het schrijven van berichten voor social media of artikelen in magazines. Je zorgt ermee voor een consistente uitstraling.

Ik ga de webteksten schrijven

Met al jouw input ga ik aan de slag. Ik schrijf de teksten voor de website en let daarbij natuurlijk ook op vindbaarheid in zoekmachines. Of met een mooi woord: search engine optimization of seo. Dit is voor mij trouwens niet de hoofdzaak. Ik schrijf voor lezers, niet voor Google. Gelukkig kijkt Google steeds meer als een echt mens en scoren teksten die lekker lezen ook goed.

Voor wie schrijf ik webteksten

Zelfstandig ondernemers die zich durven onderscheiden. Die goed hun markt kennen en weten wat ze willen bereiken. Die keuzes durven maken en echt hun eigen geluid willen laten horen (en vooral lezen). Kortom, ondernemers met een overtuigend verhaal.

Organisaties die uitblinken. In innovatie en onderwijs bijvoorbeeld. Die boeiende verhalen hebben om te delen. Die willen inspireren en de wereld een beetje mooier maken. Organisaties met een goed verhaal dus. 

Ook nieuwe tekst voor je website nodig of je webteksten laten herschrijven?

Stuur me een bericht op barbel@burobarbel.nl en geef je wensen door. Even bellen mag natuurlijk ook: 06 55 92 52 82.

Benieuwd welke webteksten ik schreef?

Bekijk de projecten in Bekijk mijn portfolio

‘Barbel zoekt echt het geluid van de ondernemer en laat dat terugkomen in de teksten’