Interview voor magazine of nieuwsbrief

‘Vertel, wat is jouw verhaal?’ Die vraag verveelt nooit. Of het nu een wijkcoach is die haar visie op hulpverlening geeft of een onderzoeker die uitlegt hoe virtuele prototyping werkt. Elk verhaal is boeiend. En elk interview weer een feestje om te schrijven.
Vertel, wie kan ik voor jou interviewen?

Vertel, wie kan ik voor jou interviewen?

Wil je nieuws delen, een project onder de aandacht brengen of de mensen in je organisatie zichtbaar maken? Allemaal goede redenen om voor een interview te kiezen. Een interview is persoonlijk en brengt je verhaal dichter bij je lezer. Geschikt voor magazines, nieuwsbrieven en online media. En bijvoorbeeld ook voor testimonials of het verzamelen van informatie voor je jaarverslag.

Van hightech innovatie tot persoonlijke verhalen over verandering

Ik schrijf graag over ingewikkelde onderwerpen, zoals een innovatieve biocoating of de opmars van photonicachips. Maar dan wel het verhaal van de onderzoeker en de ondernemer. In heldere taal. Waarom is dit een baanbrekende ontwikkeling? Waar liep je tegenaan? En hoe ontwikkel je nu een succesvol product? Zo schreef ik al vele succesverhalen voor Novel-T. En interviewde ik voor de Agenda voor Twente kartrekkers die bijdragen aan groei van de regio.

Interview op locatie of telefonisch?

Allebei is mogelijk. Sommige onderwerpen lenen zich meer voor een gesprek op locatie. En soms is telefonisch interviewen handiger vanwege reistijd of een krappe deadline. Bij allebei is een duidelijke briefing het uitgangspunt. Daarin leggen we vast wie de lezer is, welk doel je wilt bereiken en wat je boodschap is. Misschien heb je wel specifieke vragen die je terug wilt laten komen? De tekst van het artikel leg ik altijd voor aan de geïnterviewde. Heb ik het goed begrepen en verwoord? Na goedkeuring is het interview klaar om te delen.

Interviews lezen

Benieuwd welke verhalen ik schreef na een interview? Bekijk ze in mijn portfolio. Lees hoe Martha van Abbema bijdraagt aan onverwachte samenwerkingen binnen de Agenda voor Twente en wijkcoach Belinda jongens en meiden op de basisschool steunt. Of blader door het INN’ Twente magazine. Laat je inspireren!