Magazine IKC053
Inspireren en informeren. Dat is het doel van het magazine IKC053 van gemeente Enschede. Het is gericht op alle professionals in onderwijs en kinderopvang in de stad. En staat vol boeiende interviews.

opdracht:

Magazine
IKC053

Informeren en inspireren met een magazine

Gemeente Enschede investeert in goede samenwerking van alle professionals in onderwijs en kinderopvang in de Integrale Kindcentra in de stad. Het inspiratiemagazine IKC053 gaat over die samenwerking en laat zien wat er in de stad gebeurt, zodat je van elkaar kunt leren.

Boeiende gesprekken

In opdracht van Open Up Communicatie ging ik in gesprek met trainers, leerkrachten, onderwijskundigen, wijkcoaches en verpleegkundigen. We spraken over de ondersteuning bij een taalachterstand, de professionalisering van de IKC’s en bijvoorbeeld de rol van de intern begeleider in de voorschool. Stuk voor stuk mooie gesprekken met bevlogen professionals.

Ik werkte mee aan editie 2 (najaar 2018), 3 (voorjaar 2019) en 4 (najaar 2019) van inspiratiemagazine IKC053. Op dit moment schrijf ik de artikelen voor de vijfde editie. Die verschijnt in mei 2020. 

Lees een aantal verhalen uit het magazine IKC053

‘Straks spreken we allemaal dezelfde taal’

‘Je moet je elke dag realiseren dat je een IKC bent’

‘Durf te spelen’

‘Juf, ik wil ook eens met die mevrouw praten’

‘We zijn er voor het hele gezin’

Jouw verhalen delen?

Wil je ook inspirerende verhalen delen en zoek je een tekstschrijver voor je magazine? Mail me. Ik denk graag mee over de opzet: barbel@burobarbel.nl.

Vertel, wie wil jij inspireren

met enthousiaste verhalen?