Magazine Mens&Missie
Mensen met een Missie gelooft dat echte verandering van onderop komt. In het magazine Mens&Missie deelt de organisatie de verhalen van lokale helden.

opdracht:

Magazine en bladformule 
Mensen met een Missie

Mensen met een Missie bouwt aan een wereld waarin iedereen wordt gezien en gehoord. De organisaties zet zich in voor vrouwenrechten, conflictoplossing en traumaverwerking In Afrika, Zuid-Amerika en Azië. In het magazine Mens&Missie delen ze drie keer per jaar verhalen van helden. Verhalen van mensen die het verschil maken.

Bladformule voor magazine ontwikkelen

Samen met de medewerkers van Mensen met een Missie en bureau Vliegende Varkens ontwikkelden we een nieuwe bladformule voor het magazine. De wensen bij het magazine: de blik naar buiten vergroten, afwisseling tussen korte berichten en veranderverhalen, ruimte voor mooie foto’s. En groots uitpakken met een verdiepingsverhaal. Zodat de verhalen gaan leven bij donateurs en betrokkenen. En de organisatie nog meer mensen bereikt.
De bladformule zorgt voor richting, structuur en helderheid. Zo maken we een herkenbaar blad dat voldoet aan de doelstellingen.

Magazine maken 

Vliegende Varkens tekende voor het nieuwe ontwerp en zorgt bij elke uitgave voor een sprekende opmaak. Ik redigeer de teksten die Mensen met een Missie schrijft. Ik zorg dat de teksten aansluiten bij de bladformule en bewaak de tone-of-voice. Daarnaast schrijf ik verhalen voor het magazine. 

Mijn bijdrage bestaat onder andere uit:

  • Teksten redigeren
  • Teksten schrijven
  • Interviews houden en verhalen schrijven
  • Bladformule bewaken
  • Toon-of-voice bewaken

Steun Mensen met een Missie, deel de verhalen of ga zelf als reporter op reis: kijk op mensenmeteenmissie.nl.

“Ook je magazine restylen?”

Vertel me je ideeën,
dan maken we samen een bladformule.